Lär känna Freska

Värna din städare - Ställ krav på städbolagen

I dag är det Städarnas dag!

I många länder är svartjobb ett utbrett problem inom städbranschen. I Sverige har vi kommit långt sedan införandet av RUT-avdraget 2007 som inneburit att vi gått från en hög andel svartjobb till allt fler vita städjobb. Men det finns fortfarande mycket kvar att göra för att förbättra städarnas arbetsvillkor, branschen måste bli bättre.

Att arbeta med hemstädning är ett hantverk som kräver stor kunskap. Hos Freska måste alla städare genomföra ett städprov innan man börjar arbeta ute hos kund samtidigt som man kontinuerligt genomför olika internutbildningar.

Alla som städar för Freska har kollektivavtal. De anställda har en bra arbetsmiljö med schyssta villkor där de får utvecklas och kan integreras i samhället. Detta borde vara en rättighet för alla städare, oavsett var de jobbar.

För många utgör hemstädaren en viktig grundbult i vardagspusslet. Att ställa krav på att städbolagen som tar ut RUT erbjuder schyssta arbetsvillkor för sina anställda är att visa uppskattning för det arbete städarna gör dagligen.

Tack ni som hjälper oss i vardagen, ni gör ett fantastiskt jobb!Vill du läsa mer om Freska och våra fantastiska städare?

Här kan du läsa om Weronica, som jobbar som städare i 10 år. Här hittar du en intervju med Freskas VD i Sverige, Daniel Strömberg.

Senaste inlägget