Flyttstädning med fast pris och nöjdkund-garanti

Låt våra professionella flyttstädare ta hand om flyttstädningen. Allt du behöver göra är att lämna en offertförfrågan — resten tar vi hand om.

✓ Besiktning innan & efter

✓ 100% nöjd-kund-garanti

✓ Miljövänliga städmedel ingår, vi har med oss allt städmaterial!

✓ Fast kvm-pris

✓ RUT-avdrag

✓ Utbildad personal med kollektivavtal

Koppla av, det är dags att flytta!

Låt oss ta hand om flyttstädningen — fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig inom kort.
I dagsläget utför vi endast denna tjänst i Stockholm.

Flyttstädning?

Att flytta kan vara energikrävande, vi vet. Det sista du vill göra när du flyttar till ett nytt hem är att städa ut det gamla. Lämna skrubbandet och moppandet åt oss och låt dig själv fokusera på allt annat istället, exempelvis att flytta in i ditt nya hem i lugn och ro. Nedan hittar du all information du behöver om tjänsten. Läs igenom det och skicka oss en förfrågan redan idag — vi tar hand om resten. Professionell flyttstädning till ett bra pris!

En högkvalitativ städning gör din flyttdag smidig och problemfri!

Prislista flyttstädning
〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️ 〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️
1-30 kvm Från 2099 kr
31-50 kvm Från 2295 kr
51-65 kvm Från 50 kr/kvm
66-80 kvm Från 46 kr/kvm
81-100 kvm Från 40 kr/kvm
101-150 kvm Från 35 kr/kvm
151 + kvm Från 30 kr/kvm

Flyttstädning till fast pris inkl fönsterputs villkor

Flyttstädningen samt besiktning före och efter städning genomförs enligt vår checklista och tillsammans med dig som kund.

Priset är ett totalpris inklusive fönsterputs och Miljömärkt städmaterial.

Inställelseavgift 150 kr utgår och detta går det dessvärre inte att göra RUT-avdrag på.

Flyttar du en helg? Då tillkommer ett fast helgtillägg på 800 kr för flyttstädning på en helg. Storhelgstillägg 1500kr tillkommer under storhelger.

Priserna är efter RUT-avdrag.

Besiktning — både före och efter flyttstädning

Innan vi påbörjar flyttstädningen besiktar vi ditt hem. Efter flyttstädningen besiktigar vi också städningen tillsammans med dig så att du är nöjd. Vi utför flyttstädningen med hjälp av en checklista, detta för allas trygghet och för att kunna garantera att vi håller hög kvalitet.

Vad inkluderas i flyttstädning?

Det är i regel mycket som ska städas ordentligt och rätt i samband med en flyttstädning och för att slippa tänka på allt själv kan det vara mycket skönt att anlita en firma som gör det åt en. Utöver att spara mycket tid och energi, garanteras du ett fullgott resultat och slipper vara orolig över att det kanske inte har städats bra nog. Din köpare kommer mötas av ett skinande rent hem!

Detta städas:

Bostadsrum

Det är viktigt att alla rum är städade och fina för den inflyttande och under en flyttstädning gör vi följande:

 • Rengöring av golv
 • Rengöring av golvlister, kontakter, dörrar, karmar, fönsterbrädor, element
 • Rengöring av garderober, in- och utvändigt (om de är tömda)
 • Fönsterputs
Kök

Köket är inte sällan det absolut jobbigaste att städa på egen hand varför bara det rummet ibland kan motivera att man tar hjälp med flyttstädning. Vi hjälper dig med:

 • Rengöring av kyl, sval och frys in- och utvändigt samt under
 • (frys rengörs endast om den är avfrostad då städningen påbörjas)
 • Rengöring av utdragen spis in- och utvändigt, även ugnsplåtar
 • Rengöring av diskmaskin in- och utvändigt
 • Av- och urtorkning av skåp, lådor och bänkar (inuti om de är tömda, gäller även besticklådan)
 • Avtorkning av köksfläkt samt ventiler (ej inuti)
 • Avtorkning av belysning

Notera dock att städning bakom och under vitvaror endast sker om du som kund själv dragit fram dessa och efter städningen återställer dem.

Badrum och toalett

Utöver köket brukar badrum och toaletter vara det som bjuder mest problem när man ska städa på egen hand som lekman. Vi hjälper dig dock gärna och ser till att följande görs till belåtenhet:

 • Rengöring av all sanitet, även under badkaret (fronten nedmonteras och återställes av kund)
 • Rengöring av kakelväggar
 • Tvättmaskin, torktumlare och torkskåp rengörs in- och utvändigt
 • Golvbrunnar och ventiler rengörs utvändigt
 • Förvaringsutrymmen rengörs
 • Avtorkning av belysning

Som med kökets vitvaror behöver du själv dra ut eventuella tvättmaskiner och torktumlare om vi ska kunna städa under och bakom dessa.

Tilläggstjänster till flyttstädning

Du kan självklart komplettera din bokning av flyttstädning genom att även boka städning av biytor som balkong, förråd, tvättstuga eller garage. Fönsterputs ingår i tjänsten om det går att komma åt med en enkel stege. Vid bokning av flyttstäd, berätta så mycket du kan om vilka eventuella biytor som finns och ska städas så kommer vi att kunna återkomma med svar och eventuella priser för kompletterande bokningar för dessa.

Städning bakom kyl, frys, spis, tvättmaskin och torktumlare utförs endast om vitvaran dras fram av kund och efter städning återställes av kund.

Mer tid med dina nära och kära

... och den extra goda flyttpizzan!


Med vår hjälp med din flyttstädning behöver du inte tänka på städmedel, städning, eller reklamationer... Anlita en professionell flyttstädare! Vårt professionella team tar hand om dig från den första kontakten till den slutgiltiga inspektionen så att du kan känna dig trygg. Teamet har med sig allt material du behöver för en fläckfri flyttstädning - Du behöver bara ta det första steget!


Kontakta oss redan idag för bokning av din kommande flyttstädning!

Måste man flyttstäda?

Ja. I de flesta fall måste detta dessutom utföras på ett visst sätt och enligt de avtal som du har signerat oavsett om det gäller en villa, en bostadsrätt eller en hyresrätt. Såvida du såklart inte har förhandlat bort denna del, exempelvis genom att erbjuda en snabbare inflyttning eller ett generellt prisavdrag för att slippa städningen själv. Det är dock lika enkelt att anlita en duktig städfirma och det blir oftast billigare för dig än att krångla med avtalet och vi finns för att hjälpa dig med just detta. Om du ska flytta ifrån en hyresrätt finns det sällan några möjligheter att komma undan flyttstädningen då denna städning vanligtvis ska kontrolleras av bostadsföretaget.

Vad händer om man inte flyttstädat ordentligt?

Man har i regel ingått ett avtal där flyttstädning ska utföras den dag man själv flyttar ut. Tyvärr är vanligt att de som tillträder den nya bostaden efter dig inte blir nöjda med slutresultatet, inte minst eftersom att det som privatperson utan gedigen städerfarenhet kan vara lätt att glömma bort saker eller att uppnå en hög kvalitet på resultatet.


En köpare av en bostad eller en ny inflyttande hyresgäst vill såklart inte komma till en slarvigt städad bostad utan kan då påtala denna slarviga städning. Du som flyttat har då en skälig tid på dig att åtgärda bristerna, men handen på hjärtat - hur kul är det att städa en gång till? Får man inte till flyttstädningen kan man bli skyldig att stå för de kostnader en städfirma för med sig för att göra om arbetet. Ur det perspektivet är det alltid säkrast (och enklast) att anlita en firma för flyttstädningen direkt, inte minst som man därmed får garantier på att den utförs korrekt och med bra resultat.


Får att vara säker på att din flyttstädning blir bra och rätt utförd bör du tänka på att:


Ordna den flyttstädningen som du själv skulle vilja mötas av.

100 % nöjdhetsgaranti

Våra nöjda kunder är vår främsta fjäder i hatten och vi går till vägs ände för att se till att du är nöjd! Efter att ha utfört över 400 000 städningar har vi ett genomsnittligt omdöme på 4,7/5. Om du mot förmodan inte skulle vara nöjd med din flyttstädning ser vi till att rätta till det.

Välkommen att kontakta vår kundservice är öppen 5 dagar i veckan!

Harriet om städning

Det är så skönt att helgen inte behöver inledas med att städa hemma.

Läs mer

Jon

Sedan vi började med hemstädning genom Freska har vi mer tid till att umgås med vänner och släkt och även ork och lust att förbereda något speciellt inför de tillfällena.

Läs mer

Ing-Britt

Städningen började kännas tung på grund av stigande ålder.

Läs mer

Har du testat vår hemstädning ännu?

Kom ihåg att du utöver flyttstädning även kan boka andra städtjänster från oss, som regelbunden hemstädning (RUT-avdrag sker). Låt våra pålitliga och professionella städare ta hand om ditt hem och göra det skinande rent.


Våra kunder älskar vår hemstädning och efter 400 000 städningar är vårt genomsnittliga omdöme 4.7 / 5.

Läs mer om och boka hemstädning

Certifieringar

Reco 1000 Reviews
Reco 2021
Reco Eight Years
Nordic Swan Ecolabel

Betalsätt

Klarna

Ladda ned appen

 • App Store
  Google Play

Freska i sociala medier

Freska Sweden AB

Organisationsnummer: 556752-7881

Hemstädning · Kontorsstädning · Flyttstädning · Storstädning · Fönsterputs
 • Stockholm,
 • Uppsala,
 • Västerås,
 • Enköping,
 • Eskilstuna
Freska Sweden