Ett socialt ansvarstagande hemstädningsföretag.

Vi jobbar hårt för bättre jobb. Vi säkerställer att våra anställda växer, utvecklas och att de stöttas från första passet. Kollektivavtal är en självklarhet och vi strävar efter att alltid göra bättre. Våra personal har tillsvidareanställning på 50-100% och utbildas i våra egna lokaler.

Vi investerar i människor

Genom att använda hemstädning skapar du värdefulla jobb.

Vi strävar efter att vara så transparenta som möjligt, och har därför gjort detta cirkeldiagram över vad du betalar för när du anlitar Freska.

Merparten av våra intäkter går direkt till städarnas löner, men vi satsar även på utbildning och stöd till våra fantastiska städare. Vårt teknikteam utvecklar ständigt applikationen för både städare och kunder - detta för att göra städarnas arbete enklare och för att du som kund enkelt ska kunna hantera dina bokningar.

Vi uppmanar andra företag att göra detsamma och kunder att efterfråga denna information. Låt oss förändra städbranschen tillsammans!

På Freska arbetar vi aktivt med att skapa en givande arbetsmiljö

Att få vara en del av ett fantastiskt team och att känna sig stolt över sitt arbete är något alla mår bra av, så även vi. På Freska arbetar vi aktivt med att skapa en givande arbetsmiljö för alla medarbetare, så att alla trivs och känner att de utvecklas. Vi strävar efter att hela tiden bli bättre i allt vi gör. För att säkerställa att vi är på rätt väg har alla anställda på fältet en egen kontaktperson på företaget och vi skickar också ut en månatlig eNPS som vi även regelbundet kompletterar med en större medarbetarenkät. Alla våra anställda har rätt till friskvårdsbidrag och självklart har vi kollektivavtal.

Visste du att: Frågan “Hur troligt är det att du skulle rekommendera Freska som arbetsplats?” under 2020 givit ett medelvärde på nästan 9 av 10?

Gemenskap

Vi vill såklart ha roligt på jobbet, men det är minst lika viktigt att ha roligt utanför. Vi arrangerar regelbundet olika gemensamma event för alla anställda för att vi alla ska lära känna varandra bättre och få en bättre gemenskap inom företaget. Det är något vi prioriterar som arbetsgivare. Det kan vara allt ifrån en traditionell svensk kräftskiva till kubbspel och pizza i parken. Freskas anställda kommer från hela världen och många har flyttat långt från familj och vänner, något som gör det ännu viktigare att vi tillsammans skapar en trygg och varm miljö där alla känner sig välkomna.

Snälla rengöringsmedel för samhället

Miljön är viktig för oss — därför använder vi oss utav Svanenmärkta rengöringsmedel när vi städar ditt hem. Vi skrubbar rent ditt hem från damm och smuts med minsta möjliga miljöpåverkan.

Alla tomma rengöringsflaskor återanvänds och fylls åter på vid vårt kontor i Liljeholmen, detta för att minska användningen av plast på företaget. Vi tar ansvar tillsammans i stort och smått genom att endast städa med snälla produkter för samhället, människor, Sverige och världen. Vi har också med oss våra egna microfibertrasor som vi återanvänder efter tvätt. Läs mer om vad det innebär och hur vi som företag arbetar med produkter och socialt ansvar kopplat till miljön här.

Socialt ansvar - i alla led

Att vara anställd på Freska innebär att bidra till företagets utveckling. Vi är ett transparent företag och jobbar aktivt med socialt ansvar i alla led. Vårt mål är inte bara vara det bästa städföretaget - utan också det bästa företaget att arbeta på. Alla våra medarbetare bidrar varje dag och skapar stor skillnad i andra människors liv genom att underlätta deras vardag. Vårt motto är: Nöjda städare - Nöjda kunder.