Socialt ansvar

Alla har rätt till en trygg arbetsplats

Med anledning av händelsen kring Magdalena Andersson och städerskan utan arbetstillstånd, vill vi betona hur viktigt det är att vara en trygg arbetsplats och ta ansvar som arbetsgivare.

Städning med gott samvete

För oss är det självklart – Nöjda städare leder till nöjda kunder. Det är just därför vi kallar oss ett socialt ansvarstagande företag, för vi går above and beyond för att vara den bästa arbetsplatsen för våra städare. Genom att endast erbjuda en fast anställning med egen fast anställd personal skapar vi riktiga och viktiga jobb som gör stor skillnad.

En trygg och hållbar arbetsmiljö handlar om att personalen ska omfattas av kollektivavtal, där till exempel semester- och sjukersättning, föräldrapenning och bra rutiner existerar. Att det finns ett samarbete med myndigheter, och en HR-avdelning som arbetar aktivt med att skapa en givande arbetsmiljö för alla medarbetare, så att alla trivs, utvecklas och känner sig trygga på sin arbetsplats.

Det är så vi på Freska jobbar, vi sätter alltid människan först och det är just därför du kan beställa städning av oss med ett gott samvete – för både människan och miljön.

Freskas städare vittnar

Vi har hört många historier från medarbetare på Freska som tidigare arbetat svart eller inte haft den säkra arbetsmiljön de har idag. De har alla en sak gemensamt - det finns en mycket mörk baksida i varje historia. Många vittnar även om känslan av otrygghet, att inte kunna söka arbetstillstånd, inte kunna få en bostad eller inte kunna skapa det liv man vill skapa för sin familj. Som en städare sa: ”Det är skillnad på att tjäna osäkra pengar och att skapa sig ett liv i ett nytt land".

Senaste inlägget