Städtips

Tips på rengöring av kylskåp och få bort dålig lukt

Vi ger en steg för steg guide och våra bästa tips på hur du rengör ditt kylskåp och slipper dålig lukt. Läs mer hos oss!

Bästa tipsen för att rengöra kylskåpet och få bort dålig lukt - steg för steg

Att göra rent kylskåpet är ingen rolig syssla men nödvändig då och då. Ingen av oss vill att bakterier ska trivas i våra kylskåp eller att maten ska börja lukta illa. Här får du tips på hur du enkelt och smidigt kan göra rent ditt kylskåp på ett miljövänligt sätt.

Förberedelser

För att kunna göra rent ditt kylskåp så effektivt som möjligt är det viktigt att förbereda en del saker innan.

Rengör insidan av kylskåpet

Om kylskåpets hyllplan får plats i diskmaskinen kan du köra dem på ett kortare program där. Annars kan du göra rent dem för hand. Om du inte har så stor plats i ditt kök kan det vara smidigt att göra rent dem i duschen. Du kan antingen använda enbart vanligt diskmedel eller blanda det med några teskedar bikarbonat och en skvätt ättika. Sedan skrubbar du hyllorna med en diskborste eller disksvamp. Under tiden hyllplanen torkar är det dags att göra rent insidan av kylskåpet, vilket du kan göra med flera produkter.

SE - Competition - Banner

Rengöra kylskåp med ättika

Ättika är verkligen ett mirakelmedel som kan användas till många olika saker, även till att göra rent ditt kylskåp. Blanda ut ättikan med vatten i en sprayflaska tillsammans med någon droppe diskmedel.

  • Använder du 12 % ättiksprit blandar du två deciliter ättikssprit med tre deciliter vatten.
  • Om du använder 24 % ättika blandar du en deciliter ättika med fyra deciliter vatten.

Spraya insidan av kylskåpet och låt verka några minuter. Torka sedan med en ren trasa.

Rengöra kylskåp med bikarbonat

Även bikarbonat fungerar utmärkt för att städa ditt kylskåp. Du kan antingen strö lite bikarbonat på en fuktig trasa och sedan torka av insidan av kylskåpet. Torka sedan rent med en ny, fuktig trasa.

Du kan även blanda två till tre matskedar bikarbonat och några droppar citron med en halv liter vatten. Skrubba kylen ordentligt och vänta några minuter. Torka sedan med en torr trasa.

Freska erbjuder flera olika städtjänster. Om du bokar hemstädning kan du även lägga till invändig rengöring av kylskåpet.

Rengör utsidan på kylskåpet

Börja med att plocka bort kylskåpsmagneter och andra saker som sitter på kylskåpet. Du kan antingen använda vanligt diskmedel eller ättikssprayen vi nämnde tidigare. Torka sedan utsidan ordentligt och var extra noga vid handtaget.

Rengöring av rostfritt kylskåp

För att göra rent utsidan av ett kylskåp i rostfritt stål kan du blanda någon droppe diskmedel i varmt vatten och doppa en ren trasa i blandningen. Torka sedan av kylskåpets utsida och avsluta med att torka torrt men en ny, torr trasa. Du kan även spraya ättiksblandningen på kylskåpet och torka med hushållspapper. Sedan tar du några droppar olivolja på en ren trasa och gnuggar över hela kylen. Avslutningsvis tar du en ny, torr trasa och gnuggar en sista gång.

Hur får man bort dålig lukt i kylskåp?

Ett kylskåp som luktar illa är aldrig roligt. Efter att du har gjort rent ditt kylskåp kan du ställa in en skål med bikarbonat eller bakpulver i kylen och låta den stå där över natten. Ett annat sätt att få bort dålig lukt i ditt kylskåp är att sätta in en skål med ättika.

FRESKAS STORA STÄDTÄVLING

Tävla om hemstädning i ett helt år! – Värde: 25 000 kr.
Dessutom dras en vinnare varje månad där du tävlar om presentkort, dammsugare och andra fina priser!
Fyll i formuläret och svara rätt på frågan för att delta i tävligen! ✨

tävlingsarrangören kan kontakta mig via telefon eller e-post. Jag har rätt att invända mot användning av mina personuppgifter för direktmarknadsföring. Läs tävlingsreglerna här.