Lär känna Freska

Människors berättelser: Möt Elisa

När Elisa kommer in i rummet utstrålar hon en lugn energi med en touch av ett glatt, lekfullt självförtroende. Elisa, 32, är ett av de senaste tillskotten till Freskas team, hon började på Freska som hemstädare i oktober 2021. Här är berättelsen om Elisa.

Utan att nämna någon specifik, så är en hjälte för mig någon som har mod när det behövs.

Elisa flyttade till Finland från Italien 2015 för att äventyra, arbeta och studera. Att flytta till Finland var ett stort beslut hon är stolt över. Elisa har studerat restaurang- och event management, och har arbetat med några ikoniska evenemang under sin tid i Finland, som Flow Festival och Slush.

Elisa tycker om att umgås med vänner, simma, baka bröd – och erkänner att hon ibland sugs in i YouTubes kaninhål under långa perioder, men vem gör inte det?

När hon tillfrågas om sina bästa minnen listar hon vanliga vardagsögonblick: eftermiddagar med sina morföräldrar, promenader med hundarna, och att vara i nuet. Hon fortsätter med att nämna hur hennes bortgångne farfar skrattade som en särskilt kärt minne, och det får henne att brista ut i ett varmt kärleksfullt skratt.

När det kommer till hennes hjältar säger hon, "Utan att nämna någon specifik, så är en hjälte för mig någon som har mod när det behövs.", med så mycket djup låter det som ett passande inspirerande citat för vilken gobeläng som helst.

En perfekt dag för Elisa inkluderar soligt väder, att vakna tidigt och vara produktiv, umgås med vänner, koppla av utan stress – och inte trampa på vattniga golv med strumpor på. Att trampa på blöta saker och folk som skräpar ner är inte hennes kopp te.

SE - People stories - Elisa

Jobba hos Freska

Elisa hörde talas om Freska för länge sedan och sökte några år senare till Freska eftersom att hon var student och behövde ett byte från sitt tidigare jobb och lite mer flexibilitet. Hon menar att när det kommer till städning är en känsla för detaljer kärnan.

Det är det viktigaste, för till exempel, när du kollar efter att du städat ett utrymme och är helt säker på att allt är rent, och därför börjar städa en ny plats. Men om du sedan vänder tillbaka och ser samma utrymme igen, hittar du alltid något.

Hon tror att detta är något man kan lära sig av genom övning och erfarenhet.

Det är lite som något man växer in i. Kanske ligger det lite i din personlighet också. Men jag tror att du kan förbättra det. Det finns alltid en inlärningskurva.

Och självklart har hon rätt i det.

SE - Elisa - People Stories

Senaste inlägget