Städtips

Tips på hur du bäddar en säng

Med vår steg för steg-guid har det aldrig varit lättare att bädda sängen både snabbt och proffsigt. Läs mer om våra tips här!

Tips på hur du bäddar en säng

När det gäller bäddning har det länge varit inne med lite skrynkliga linnelakan och överkast som slarvigt men snyggt draperats över sängen. Vilket givetvis ger ett inbjudande intryck. En trend som nu dock börjar ta över är att bädda lika lyxigt som på ett hotell. Med våra steg för steg-guider har det aldrig varit lättare att bädda sängen både snabbt och proffsigt.

SE - Competition - Banner

Hotellbäddning - steg för steg

Att bädda en kontinentalsäng eller så kallad hotellbäddning är enklare än du tror. Följ bara våra tips nedan och du kan gå och lägga dig med samma lyxiga känsla som du får på ett hotell.

 1. Madrass - Det är inte alla som har en bäddmadrass men om du har det bör du vända den varje dag.

 2. Sängkappa och sänggavel - Har du ingen sänggavel och sängkappa satsa gärna på det för att få till rätt känsla. Tänk även på att du oftast kan klä om en sänggavel för att kunna matcha med de färger du vill ha för stunden.

 3. Lakan - Mangla eller stryk lakanen så de är släta. Lägg på ditt underlakan jämnt på sängen, sträck det rejält och stoppa in det under madrassen.

 4. Täcke/täcken - Välj hellre ett stort täcke än två singeltäcken. Idag finns det dessutom många modeller med påslakan för dubbeltäcken. Dra ner täcket mot fotänden och stoppa in det ordentligt. Börja med sidorna och vik sedan in under själva fotänden. Genom att dra ner täcket något får du plats med kuddarna uppe vid sänggaveln.

 5. Sovkuddar och prydnadskuddar - Sovkuddarna ställer du sedan mot sänggaveln. Placera därefter prydnadskuddar i matchande färger framför dem. Du kan antingen ha jämnt antal eller avsluta med en ensam kudde längst fram.

 6. Överkast - Lägg inte ut överkastet över hela sängen som vid en traditionell bäddning. Vik överkastet och placerar det slätt vid fotänden, och vik sedan över en del av täcket.

 7. Detaljer - Placera gärna en pläd vid fotänden som pricken över i:et.

Observera - färgmatcha alltid för att få till hotellkänslan. Titta gärna på bilder på bäddade sängar för att få inspiration.

SE - Bädda

Luftig romantisk bäddning - steg för steg

Vi nämnde inledningsvis att linnelakan länge varit en favorit och många som en gång har sovit i dem kan inte tänka sig något annat. Lakanen kan vara lite stela som nya men de blir skönare ju mer du använder och tvättar dem. Så hur bäddar man en säng på ett romantiskt sätt? Följ bara stegen nedan.

 1. Sängkappa - Precis som med hotellbäddning kan vi rekommendera att du använder en sängkappa

 2. Lakan - Stryk inte eller mangla linnelakan, de ska vara skrynkliga. Men sträck ut underlakanet så det är slätt.

 3. Täcken - Använd gärna flera tjockare täcken för att få en fluffig känsla. Lägg över täcket instoppat i ett härligt linnepåslakan. Stoppa dock inte in det under madrassen utan låt det hänga ned över sängkanten.

 4. Överkast - För den här bäddningen behövs inte något överkast om du inte vill, utan linnelakanen är vackra som de är.

 5. Kuddar - Skapa volym med kuddar vid huvudänden, det gäller även om du har sänggavel. Kombinera och matcha gärna med olika färger.

 6. Detaljer - Släng en pläd eller filt lite slarvigt vid fotänden som en sista detalj.

För visning eller bara för ditt eget välbefinnande

Bäddade sängar ger ett prydligare och mer välstädat intryck. Dessutom finns det nog knappast något skönare än en renbäddad säng. Med de tips vi gett hur man bäddar en säng kan du snabbt bädda sängen på ett proffsigt och inbjudande sätt.

Tänk dock på att det är rekommenderat att inte dra över överkastet direkt när du kliver ur sängen. Vädra ur sovrummet och låt sängen vara en stund innan du bäddar för att minska risken för kvalster.

Har du inte tid att vänta eller kan hålla ditt hem som du vill ha det kan du alltid anlita oss på Freska. Vi erbjuder allt från hemstädning och storstädning till flyttstädning och visningsstädning om du behöver det. Då kommer du alltid hem till en välstädad lägenhet eller villa där du inte behöver bädda sängen.

FRESKAS STORA STÄDTÄVLING

Tävla om hemstädning i ett helt år! – Värde: 25 000 kr.
Dessutom dras en vinnare varje månad där du tävlar om presentkort, dammsugare och andra fina priser!
Fyll i formuläret och svara rätt på frågan för att delta i tävligen! ✨

tävlingsarrangören kan kontakta mig via telefon eller e-post. Jag har rätt att invända mot användning av mina personuppgifter för direktmarknadsföring. Läs tävlingsreglerna här.