Typiska myter som bör städas bort.

Otroligt nog finns det fortfarande en hel del gamla trista synsätt när det kommer till hemstädning – och vi som har över 2 miljoner timmar av proffsstädning, har såklart hört dem alla.

Vad sägs om dessa klassiker?👇

Iväg med en smäll, japp.

Den här seglivade myten har förmodligen sina rötter i gamla märkliga tider när man anställde ett hembiträde som fick äta middag i köket. Tänk Downton Abbey.

Men nu är det nya tider, och att köpa professionell hemstädning från ett seriöst företag, ökar istället jämlikhet! Här skapas riktiga jobb, nya möjligheter och inkomst till en stor grupp människor. (Svarta marknaden ska vi dock inte prata om, det är en helt annan sak).

Ta Freska till exempel. Vi har hur många kunder som helst i norden, och tack vare det har vi kunnat skapa en massa jobb med schyssta villkor åt TUSENTALS proffsstädare.

Men inte nog med det – våra städare kommer från över 60 olika länder! Det betyder att våra fantastiska kunder även hjälper dessa superhjältar att känna sig hemma i sitt nya samhälle.

Så ingen ska komma här och snacka om ojämlikhet. Vi jobbar med jämlikhet, inkludering och mångfald. Mångfald är styrka, och supermångfald är superstyrka. Det vet alla.

Är du helt säker på det? Det är inte vi.

Något som däremot är säkert, är undersökningar som visar att kvinnan fortfarande drar det tyngre lasset när det handlar om städ, disk, tvätt och strykning. Det betyder inte nödvändigtvis att hon är nöjd med det. Tvärtom så är ojämnt fördelade hushållssysslor en av de vanligare anledningarna till skilsmässa.

Vi har även egna undersökningar, och dom visar att hela 20% av våra kunder köper hemstädning av oss helt enkelt för att behålla husfriden.

Det är vi såklart extremt glada över, vi älskar ju att hjälpa! Däremot hoppas vi såklart att alla par därute ändå delar upp hushållssysslorna 50/50. Vi på Freska delar även gärna med oss av våra smartaste hemstädningstips för att göra det lättare och roligare för alla. Såna är vi.

Om vi säger såhär, är du lat om du går på restaurang? Nej, precis.

Sluta nu. Det här hänger kvar sen barndomen, och den medicinska termen skulle nog vara ‘kollektivt barndomstrauma’.

Att ta hjälp med hemstädningen betyder inte att du är lat eller oansvarig – tvärtom. Det betyder att du har tagit det smarta beslutet att investera i dig själv, istället för på onödiga prylar.

 • Hemstädning är snällt för miljön (speciellt när det utförs på det här sättet)
 • *Studier visar att det ger ett lyckligare liv
 • När du köper hemstädning, skapar du riktiga jobb och möjligheter i din hemstad, för människor som verkligen behöver det
 • Kedjereaktionen: När du slutar stressa över städning, blir även dina nära och kära gladare

Kan det bli mer win-win?

Sluta stressa över städningen – boka socialt ansvarstagande hemstädning.

Beräkna priset här

ABSOLUT, ATT ANVÄNDA ORDENTLIG HEMSTÄDNING ÄR INTE DIREKT BILLIGT.

Ingenting är gratis här i världen. Men allt handlar ju om prioriteringar, eller hur? Vissa verkar även tro att det bara är rikemansfolk som bara köper hemstädning – men så är verkligen inte fallet.

De flesta av våra kunder är faktiskt typiska medelinkomsttagare. Men hur har de då råd med hemstädning, kanske du undrar?

Ok, vi lovar att det inte ska bli långtråkigt, men här kommer en snabb uträkning: Om vi säger att en vanlig kund hos Freska tar tre timmars vanlig hemstädning varannan vecka. Det blir 26 städningar om året, och timpriset ligger på 255 kr. Om du då tar totalen på det årliga städpriset, och sprider ut det över hela året, så blir kostnaden 55 kr om dagen. I Sverige har vi ju även det fantastiska RUT-avdraget, vilket innebär att Skatteverket betalar 50% av årskostnaden.

Så i slutändan betalar kunden bara 55 kr om dagen. Bra va?

För ungefär samma pris som din dagliga latte, får du alltså 72 timmars professionell hemstädning, medan du kan fokusera på annat, eller bara chilla.

Hallå där, vilken trist fördom.

Det finns ju hur många som helst som ogillar att laga mat, köra bil, dra ut tänder eller fippla med en elektrisk krets. Betyder det att kockar, racerförare, tandläkare och ingenjörer avskyr sina jobb? Precis, och samma sak med hemstädning. Vi är många som varken har lusten, orken, tiden eller kunskapen om städning, right?

Men är man ett utbildat proffs som kan sina grejer, så är det ju något HELT annat.

Vi bryr oss om en sak, och det är att våra städare är glada och nöjda. Gissa hur stolta vi är över att i dagsläget skulle 9/10 städare rekommendera Freska som arbetsgivare? Jo vi är stolta såklart, men kämpar på tills siffran är 10/10. Eller kanske 11/10.

Ditt hem är din borg och här ska inte vem som helst släppas in.

Det är klart att man kan bli lite nervös av att släppa in en ny person hemma. Ingen tvekan om det, vi fattar. Ditt hem är din borg och här ska inte vem som helst släppas in. Förutom en professionell städare från ett legitimt och ansvarsfullt städföretag såklart. Hen är där för att göra ditt hem skinande rent, och ditt liv lättare. Såna personer borde alltid vara välkomna.

Hos oss på Freska fullkomligt rasar det in jobbansökningar att bli städare, men vi tar inte in vem som helst. Efter ett träningsprogram med RIGORÖS testning slutar det oftast med att vi bara anställer runt 5% av alla kandidater. Det är helt enkelt lättare att komma in på universitetet, än att bli en superhjälte hos Freska.

Och kom ihåg, att efter den första städningen kommer din städare inte längre vara en främling, utan mer som en familjemedlem. Förmodligen din favorit.

Klassiker.

Barn älskar sina föräldrar bara för att dom plockar upp leksaker och torkar av bordet. För att inte nämna hur tonåringar uppskattar när deras rum har städats i smyg. Låter det bekant? Även som vuxen kan du minnas din mammas leende när hon gick där med moppen, och hur din pappa älskade att dammsuga.

I stort sett inga barndomstrauman kan kopplas ihop med en glad och avslappnad förälder. Dagens vuxna minns det konstanta klagandet om hushållsarbetet eller de ilska helgstädningarna. Vi tvivlar på att dessa trauman är något vi vill föra vidare till nästa generation.

En bra förälder finns där för sina barn, har tid att lyssna och umgås med dem. Och, ännu bättre om föräldern har tid att ta hand om sig själv. Det är helt ok att minska din egen börda mellan jobb och familjeliv.

Gå ut, ha roligt med din familj, eller ta det bara. Samtidigt tar en professionell städare hand om ditt hem.

Boka hemstädning och betala direkt online

 1. Berätta om ditt hem

  Ange hur stor din bostad är och se ditt fasta pris för hemstädning.

 2. Välj en tid som passar dig!

  Din städare kommer vid den tid och dag som du har valt. Du väljer själv hur ofta och med vilken frekvens du vill att vi städar ditt hem.

 3. Välj betalsätt

  Betala säkert på vår hemsida. Din städare kommer till dig vid önskad tidpunkt och du får njuta av ett rent och snyggt hem!

Boka hemstädning nu

Frågor, tankar?

Låt oss veta vad du tycker.

Kontakta oss

Lycka är ett rent hem.

Enkel och snabb beställning, hemstädning från 245 kr/h.

Certifieringar

Reco 1000 Reviews
Reco 2021
Reco Eight Years
Nordic Swan Ecolabel

Betalsätt

Klarna

Ladda ned appen

 • App Store
  Google Play

Freska i sociala medier

Freska Sweden AB

Organisationsnummer: 556752-7881

Hemstädning · Kontorsstädning · Flyttstädning · Storstädning · Fönsterputs
 • Stockholm,
 • Uppsala,
 • Västerås,
 • Enköping,
 • Eskilstuna
Freska Sweden