FAQ

Är ni anslutna till kollektivavtal?

Ja, vi är anslutna till Almegas kollektivavtal. Våra personal har tillsvidareanställningar mellan 50-100% och vi försöker alltid ha bättre villkor än vårt kollektivavtal.

Kan jag göra RUT-avdrag för städningen?

Ja. Hushållsnära tjänster ger dig som konsument en skattereduktion på 50 procent av totalbeloppet, vilket innebär att du bara betalar halva priset. Avdraget görs direkt av oss vid köptillfället. Du behöver vara över 18 år och du kan göra RUT- och ROT-avdrag på upp till 50 000 kronor per år, där potten för RUT-avdrag endast få uppgå till maximalt 25 000 kronor. Läs mer här.

Använder ni miljömärkta rengöringsmedel?

Ja. Vi värnar om både miljön, din och vår egen hälsa. De rengöringsmedel vi använder är både Svanenmärkta och oparfymerade.

Behöver jag ha några städredskap och rengöringsmedel hemma?

Ja, dammsugare och mopp. Om du önskar tar vi med oss allt annat vi behöver, såsom miljömärkta rengöringsmedel och trasor.

Du väljer om du vill att vi använder de produkter som du har hemma eller om vi ska ta med oss det vi behöver när du bokar din städning.

Hur går det till första gången?

Om du önskar får du gärna vid första städtillfället gå igenom med städaren om du har några speciella önskemål kring vad vi ska tänka på i just ditt hem och vad som är viktigt för dig. I annat fall sätter vi igång direkt och ställer själva frågor om det dyker upp några

Vad händer om städaren blir försenad?

Vid eventuella förseningar meddelar vi dig så snart vi kan och löser det utifrån vad som passar dig bäst. Förseningen påverkar inte städningens längd.

Är det möjligt att tvätta fönstren vid köld eller när det regnar?

Vi rekommenderar att du bokar din fönstertvätt under perioden april–september. När temperaturen ligger under 0 grader eller när det regnar tvättar vi fönstren invändigt, och om fönstren har mellanrutor tvättar vi naturligtvis dem också. Kontakta oss gärna så berättar vi mer.

Kan min hund eller katt vara hemma under städningen?

Naturligtvis, så länge du ansvarar för att vi får arbetsro att göra ett gott arbete.

Kan jag vara hemma under städningen?

Självklart! Men du behöver inte vara det.

Behöver jag städa innan städningen?

Nejdå! Vi är här för att hjälpa dig även med att plocka undan prylar och underlätta din vardag. Berätta gärna för oss var du exempelvis önskar leksakerna så ser vi till att du får komma hem till ett rent och snyggt hem.