FAQ

Kan jag göra RUT-avdrag för städningen?

Ja. Hushållsnära tjänster ger dig som konsument en skattereduktion på 50 procent av totalbeloppet, vilket innebär att du bara betalar halva priset. Avdraget görs direkt av oss vid köptillfället. Du behöver vara över 18 år och du kan göra RUT- och ROT-avdrag på upp till 50 000 kronor per år, där potten för RUT-avdrag endast få uppgå till maximalt 25 000 kronor. Läs mer här.

Är ni anslutna till kollektivavtal?

Ja, vi är anslutna till Almegas kollektivavtal. Våra personal arbetar på antingen hel- eller deltids kontrakt och vi försöker alltid ha bättre villkor än vårt kollektivavtal.

Använder ni miljömärkta rengöringsmedel?

Ja. Vi värnar om både miljön, din och vår egen hälsa. De rengöringsmedel vi använder är både Svanenmärkta och oparfymerade.

Behöver jag ha några städredskap och rengöringsmedel hemma?

Ja, våra städare behöver tillgång till en dammsugare, mopp och en hink. Om du beställt städmaterial från oss tar städaren alltid med sig det som behövs. Om du däremot inte har beställt detta behöver du se till att följande finns hemma: https://www.freska.se/stadredskap

Hur går det till första gången?

Om du önskar får du gärna vid första städtillfället gå igenom med städaren om du har några speciella önskemål kring vad vi ska tänka på i just ditt hem och vad som är viktigt för dig. I annat fall sätter vi igång direkt och ställer själva frågor om det dyker upp några.

Vad händer om städaren blir försenad?

Vid eventuella förseningar meddelar vi dig så snart vi kan och löser det utifrån vad som passar dig bäst. Om förseningen mot förmodan skulle påverka städningens längd så kan vi antingen genomföra en återbetalning på tiden som inte nyttjades eller lägga in det som en kredit till nästa städtillfälle. Valet är ditt!

Kan min hund eller katt vara hemma under städningen?

Naturligtvis, så länge du ansvarar för att vi får arbetsro att göra ett gott arbete.

Kan jag vara hemma under städningen?

Självklart! Men du behöver inte vara det.

Behöver jag städa innan städningen?

Nejdå! Vi är här för att hjälpa dig även med att plocka undan prylar och underlätta din vardag. Berätta gärna för oss var du exempelvis önskar leksakerna så ser vi till att du får komma hem till ett rent och snyggt hem.

Frågor, tankar?

Låt oss veta vad du tycker.

Kontakta oss

Lycka är ett rent hem.

Enkel och snabb beställning, hemstädning från 225 kr/h.

Betalsätt
Klarna
Ladda ned appen
  • App Store
    Google Play
Freska i sociala medier
Hemstädning · Kontorsstädning
  • Stockholm
Freska Sweden