Hemstädning och coronaviruset

Vi på Freska tar våra kunders och städares hem, familjer och hälsa på största allvar. Läs mer om hemstädning och coronaviruset här.

På grund av coronavirusets utbrott vill vi nu informera dig om vikten av att ha ett rent hem samt att det krävs rätt rengöringsmedel och professionell kunskap för att minska risken för smittspridning.

Folkhälsomyndigheten menar att noggrann städning är grundläggande för att förebygga smittspridning. Freska’s professionella hemstädningar utförs enligt myndigheternas instruktioner och vi tillhandahåller nu godkända och effektiva rengöringsmedel samt ytdesinfektionsmedel vid varje städtillfälle för att säkerställa att ditt hem blir så bakteriefritt som möjligt.

Vi rekommenderar våra kunder att:

 • Öka städfrekvensen för att säkerställa ett rent och hygieniskt hem under hela virusutbrottet. För de kunder som väljer att följa den här rekommendationen erbjuder vi 25% rabatt per städtillfälle i mån av tillgänglighet. Erbjudandet kommer initialt gälla fram tills 1a april.
 • Förlänga ett städtillfälle för att få en ännu grundligare städning än tidigare.
 • Boka en tilläggstjänst för att exempelvis få ugnen, kylskåp eller sopsorteringsskåp städat.

Om något av ovan alternativ passar dig vänligen kontakta vår kundtjänst så hjälper vi dig.

Nedan finner du information om hur vi städar ditt hem, vilka produkter vi använder, instruktioner till dig som kund samt städare för att säkerställa säkerheten för båda parter.

Freska's riktlinjer vid rengöring

 • Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer kring rengöringsmedel samt tillvägagångssätt vid städning.
 • Rekommendationerna är att använda rengöringsmedel med ett pH-värde mellan 8–10. Freska’s effektiva rengöringsmedel hör till denna kategori, vårt allrengöringsmedel har pH 8.
 • Vi kommer att använda Freska´s rengöringsmedel vid varje städning från och med nu, även om du som kund inte beställt rengöringsprodukter via oss - detta för att maximera effektiviteten i rengöringen och öka säkerheten för våra kunder och städare.
 • Vi kommer från och med nu att kostnadsfritt avsluta varje städning med att desinficera ytor som är de mest bakterieutsatta med ett marknadsledande ytdesinfektionsmedel.
 • Våra städare använder alltid handskar vid städning.
 • Våra städare arbetar enligt rekommendationer efter principen “från rent till smutsigt” det vill säga att de börjar städa de renaste ytorna och avslutar med de smutsigaste.

Freska's instruktioner till städarna

 • Vi informerar och uppmanar våra städare att ta hand om hygienen på och utanför jobbet. Det är en generell policy vi har men vi har nu vidtagit extra åtgärder för att verkställa den.
 • Freska’s städare går inte till jobbet utan kontaktar sjukvården om de känner några som helst symptom på influensa eller om det finns någon risk att de varit i kontakt med personer som potentiellt skulle kunna vara smittade av coronaviruset.

Våra instruktioner till Freska's kunder

 • Om du eller någon i din familj har influensasymtom eller misstänker att du kan ha varit i kontakt med en person som eventuellt bär på coronaviruset var god att boka om ditt nästa städtillfälle direkt i Freska’s app eller kontakta vår kundtjänst.
 • Vi ber om din förståelse om vi behöver skicka en ersättare till din städning ifall att din ordinarie städare inte kan komma på grund av att ovanstående skäl.

Tillsammans hjälps vi åt!

Om du är en av de hjältar som arbetar inom sjukvården just nu förstår vi att tempot har varit extremt högt och att orken börjar ta slut. Vi vill därför visa vår otroliga uppskattning för allt hårt jobb som du lägger ner för att hjälpa de drabbade under denna kritiska period. Detta genom att erbjuda dig och alla andra anställda inom sjukvården 50% rabatt på hemstädning med oss på Freska (beroende på tillgänglighet) fram tills att Coronautbrottet har lugnat sig. Det är nu viktigare än någonsin med ett rent hem och vi vill att du som sliter så hårt för att hjälpa våra drabbade ska få spendera varje ledig stund till att ta hand om dig själv och samla nya krafter.

Observera att detta erbjudande endast är för de personer som arbetar inom sjukvården. Då detta är ett kraftigt rabatterat erbjudande som vi gör förlust på ber vi övriga att inte belasta vår organisation genom att försöka nyttja erbjudandet utan respekterar att det är exklusivt för våra hjältar inom sjukvården.

Freska-corona-stadtips

Dela denna guide med dina nära och kära för att hjälpa dem att hålla sig friska.

Frågor?

Om du har några frågor eller funderingar angående detta är du varmt välkommen att vända dig till vår kundtjänst! Du når oss på telefon 08-446 893 27 och mejl info@freska.se. Tack!


Frågor, tankar?

Låt oss veta vad du tycker.

Kontakta oss

Lycka är ett rent hem.

Enkel och snabb beställning, hemstädning från 225 kr/h.

Betalsätt
Klarna
Ladda ned appen
 • App Store
  Google Play
Freska i sociala medier
Hemstädning · Kontorsstädning
 • Stockholm
Freska Sweden